duminică, 10 ianuarie 2010

Romani care ne fac cinste in lume


Un alt român cu: 'MERITUL CETĂŢEANULUI PUTERNIC'
Un român, arhitectul înălţimilor din „paradisul” Dubai

Joi, 07 Ianuarie 2010

Cristian Gavrilescu, designerul Palm Tower - construcţia ce va depăşi ca înălţime Burj Dubai (828 metri)-, dezvăluie povestea din spatele coloşilor care spintecă cerul în Orientul Mijlociu. A emigrat în SUA la 30 de ani, în 1998, imediat după ce a ieşit de pe băncile Institutului de Arhitectură din Bucureşti. Peste Ocean, a obţinut masterul în arhitectură - la care mulţi americani pot doar visa - şi a primit licenţa de arhitect al statului New York, apoi a intrat şi în boardul Institutului American al Arhitecţilor.

La 41 de ani, Cristian Gavrilescu, arhitectul român din Vatra Dornei, se poate lăuda cu designul Palm Tower - clădirea care se vrea, în 2012, cea mai înaltă din lume.

„Va fi mai înaltă cu 200 de metri (de două ori înălţimea Casei Presei, din Bucureşti) decât recent inauguratul Burj Dubai”, după cum explică arhitectul.

La proiectarea gigantului, românul a lucrat în echipă cu specialişti renumiţi: arhitectul I.M. Pei, „părintele” piramidei de la Luvru, şi Leslie Robertson, cel care a „desenat” World Trade Center, din New York.

În ţară, Gavrilescu conduce Geometrik Design, o filială a companiei britanice cu acelaşi nume. La doi ani de la momentul în care a pus bazele afacerii de aici, arhitectul e de părare că e mai dificil să faci business în România decât turnuri kilometrice în Emirate. Motivele: birocraţia excesivă şi corupţia.

Sursa: MCP Press Agency, Simona Puşcaşu

Oana Crăciun, Evenimentul Zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu