miercuri, 2 iunie 2010


Dr. fiz. Eugen Pavel, de la Institutul de Fizică Atomică de la Magurele, a realizat un CD ROM (din sticlă) cu o capacitate de stocare de 15.000 ori mai mare decât a unuia obişnuit. Pe 5 astfel de CD-uri ar putea fi stocată întreaga Bibliotecă a Academiei Române, iar informaţiile ar putea rezista… 5.000 de ani!!! În noiembrie 1999, invenţia sa a fost premiată cu medalia de aur la Salonul Mondial al Invenţiilor "Bruxelles Europa", iar autorul doreşte cu orice preţ producerea de serie în România. Dar forurile din România întârzie la nesfârşit formalităţile…

Un comentariu:

  1. Buna ziua,
    Sunt nedumerita.
    Daca aceasta inventie este realizata de dansul si a fost si premiata oare de ce nu produce efecte imediate?
    - oare ce astepta inventatorul, Dumnezeule?
    - suntem intr-o tara democratica si actiunile unui astfel de intreprinzator-inventator isi gasesc imediat ecou in sectorul privat; avem atat de multi MILIONARI...
    - ma intreb: a facut dansul o instiintare scrisa (scrisoare de intentie / L.O.I.) catre fiecare dintre ei pentru a coopera in parteneriat privat si a valorifica aceasta inventie?
    - care sunt costurile realizarii inventiei sale?
    - cum a reusit sa produca dansul astfel de CD ROM si cu cate costuri?
    - dvs precizati:
    "...autorul doreşte cu orice preţ producerea de serie în România. Dar forurile din România întârzie la nesfârşit formalităţile…"
    - cred cu tarie ca va aflati pe o pista gresita in care asteptarile vor fii fara sfarsit.
    - daca dansul chiar doreste dupa cum spuneti dvs "cu orice pret producerea de serie in Romania" a inventiei sale, atunci chiar nimeni nu-l poate opri sa-o faca alaturi de investitorii romani.

    Cu respect,
    ELENA
    22.6.2012/09.11a.m.

    RăspundețiȘtergere